Tort Duglas przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tort Duglas

Autor: Katarzyna Gęszczak

ratingratingratingratingrating

1

heart
0 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
50 min.
ilość porcji
12 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

2 sztuki

0.5 litra

1 sztuka

250 gramów

250 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Potrzebne są dwa podkłady bazowe można kupić lub upiec samemu z białek.

Krok 2

Masa Serek marscapone ubić ze śmietaną następnie dodawać powoli karmel.Potem masę wymieszać z bakaliami i posiekanymi na drobniej orzechami.

Krok 3

Kremem przekładamy bezę. Na wierzch można udekorować startą czekoladą i skarmelizowanymi orzechami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tort Duglas  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tort Duglas  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tort Duglas  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tort Duglas  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tort Duglas  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tort Duglas  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tort Duglas  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tort Duglas  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej