
Składniki
2 sztuki
2 sztuki
0.5 litra
1 sztuka
250 gramów
250 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Potrzebne są dwa podkłady bazowe można kupić lub upiec samemu z białek.
Krok 2
Masa Serek marscapone ubić ze śmietaną następnie dodawać powoli karmel.Potem masę wymieszać z bakaliami i posiekanymi na drobniej orzechami.
Krok 3
Kremem przekładamy bezę. Na wierzch można udekorować startą czekoladą i skarmelizowanymi orzechami.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej