
Składniki
3 sztuki
2 sztuki
1 szczypta
6 sztuk
1 szczypta
2 łyżeczki
200 mililitrów
3 sztuki
6 sztuk
500 gramów
12 sztuk
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Papryczki podsmaż na patelni bez dodatku oleju, pokrój w kostkę. Cebulę posiekaj, zeszklij. Pomidory sparz, obierz ze skórki, pokrój na kawałki. Czosnek posiekaj.
Krok 2
Awokado obierz ze skórki, przetnij na pół w celu wyjęcia pestki, pokrój na plasterki, które posłużą do dekoracji potrawy.
Krok 3
Papryczki, czosnek, pokrojone pomidory i kolendrę zmiksuj w blenderze.
Krok 4
Dodaj do cebuli, powstały sos podgrzewaj przez chwilę doprawiając według uznania solą i pieprzem.
Krok 5
Mięso podsmaż na patelni, podlej rosołem, podduś do miękkości.
Krok 6
Na świeżo usmażone tortille nakładaj porcję mięsa, całość udekoruj sałatą i awokado. Sos podawaj osobno.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej