Tosty z fetą i papryka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tosty z fetą i papryka

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 plastry

2 łyżki

1 sztuka

100 gramów

1 łyżka

1 łyżka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kawałki ciabatty delikatnie nacieraj zalewą z zielonych oliwek zmieszaną z łyżeczką oliwy. Przykrywaj folią, odstaw na chwilę.

Krok 2

Rozgrzej na patelni oliwę, dodaj pokrojoną w kostkę paprykę, plasterki oliwek, plasterki czosnku, szczyptę posiekanych igieł z rozmarynu i przez dwie minuty smaż.

Krok 3

W misce rozdrobnij fetę i mieszaj ze śmietaną.

Krok 4

Kawałki ciabatty smaruj masą z sera, na to połóż warzywa i posyp parmezanem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tosty z fetą i papryka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tosty z fetą i papryka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tosty z fetą i papryka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tosty z fetą i papryka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tosty z fetą i papryka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tosty z fetą i papryka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tosty z fetą i papryka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tosty z fetą i papryka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Kremowa zupa czosnkowa
czas przygotowania
50 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej