
Składniki
4 plastry
2 łyżki
1 sztuka
100 gramów
1 łyżka
1 łyżka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kawałki ciabatty delikatnie nacieraj zalewą z zielonych oliwek zmieszaną z łyżeczką oliwy. Przykrywaj folią, odstaw na chwilę.
Krok 2
Rozgrzej na patelni oliwę, dodaj pokrojoną w kostkę paprykę, plasterki oliwek, plasterki czosnku, szczyptę posiekanych igieł z rozmarynu i przez dwie minuty smaż.
Krok 3
W misce rozdrobnij fetę i mieszaj ze śmietaną.
Krok 4
Kawałki ciabatty smaruj masą z sera, na to połóż warzywa i posyp parmezanem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej