Twarogowe ogórki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Twarogowe ogórki

Autor: MartaS

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

4 łyżki

1 opakowanie

3 sztuki

0.5 kilograma

1 sztuka

3 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 2

Twaróg zmiksuj z przygotowaną wcześniej śmietaną

Krok 3

Ogórka pokrój w kostkę i dodaj, wraz z roztartym ząbkiem czosnku i pieprzem do twarogu.

Krok 4

Przełóż do foremki na babkę i wstaw do lodówki na dwie godziny. Wyłóż na talerz jak ciasto i przyozdób koperkiem.

Krok 1

Śmietanę zmieszaj z sosem sałatkowym Knorr.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Twarogowe ogórki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Twarogowe ogórki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Twarogowe ogórki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Twarogowe ogórki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Twarogowe ogórki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Twarogowe ogórki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Twarogowe ogórki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Twarogowe ogórki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej