Warzywa faszerowane wieprzowiną przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Warzywa faszerowane wieprzowiną

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżka

1 łyżka

100 mililitrów

1 łyżka

null

100 gramów

1 łyżka

150 gramów

3 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ryż ugotuj na półtwardo. Cebulę posiekaj, zeszklij i dodaj do mięsa wraz z jajkiem i ziołami.

Krok 2

Farsz dopraw Delikatem Knorr i dokładnie wymieszaj.

Krok 3

Ogórki lub cukinie przeciąć wzdłuż na pół i łyżeczką wydrążyć pestki, tworząc łódki. W przypadku papryki ściąć wierzchy i wydrążyć gniazda nasienne.

Krok 4

Warzywa nadziać farszem, formując górkę.

Krok 5

Włóż do rondla, zalej 0,4 szklanki wody. Dopraw Delikatem Knorr i duś 30 minut.

Krok 6

Zapraw śmietaną wymieszaną z mąką i po zagotowaniu podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Warzywa faszerowane wieprzowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Warzywa faszerowane wieprzowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Warzywa faszerowane wieprzowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Warzywa faszerowane wieprzowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Warzywa faszerowane wieprzowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Warzywa faszerowane wieprzowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Warzywa faszerowane wieprzowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Warzywa faszerowane wieprzowiną - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej