
Składniki
3 sztuki
1 sztuka
1 szklanka
1 łyżka
1 szczypta
1 szczypta
1 szklanka
4 sztuki
100 mililitrów
1 sztuka
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Do garnka wlewamy około 1,5 litra wody. Doprowadzamy do wrzenia i rozpuszczamy w niej bulionetki.
Krok 2
Do gotującej się wody dodajemy oczyszczone nogi, obraną marchewkę i pietruszkę. Gotujemy do miękkości.
Krok 3
Mięso obieramy i mielimy na grubych oczkach razem z pietruszką i marchewką. Do masy mięsnej dodajemy żółtko, koper, skruszoną kosteczkę pietruszkową, sól i pieprz do smaku. Następnie dodajemy bułkę tartą. Jeśli 3-4 łyżki nie wystarczą to należy dodać jej tyle, aby z mięsa dało się formować kotleciki.
Krok 4
Kotleciki obtaczamy w bułce tartej i obsmażamy na rumiano.
Krok 5
Na dużym talerzu układamy rukolę, delikatnie skrapiamy ją dobrej jakości oliwą. Na rukoli układamy kotleciki i pokrojone pomidorki.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Pietruszka Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej