Warzywno drobiowe kotleciki na rukoli przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Warzywno drobiowe kotleciki na rukoli

Autor: Kasia G.

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

1 sztuka

1 szklanka

1 łyżka

1 szczypta

1 szczypta

1 szklanka

4 sztuki

100 mililitrów

1 sztuka

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do garnka wlewamy około 1,5 litra wody. Doprowadzamy do wrzenia i rozpuszczamy w niej bulionetki.

Krok 2

Do gotującej się wody dodajemy oczyszczone nogi, obraną marchewkę i pietruszkę. Gotujemy do miękkości.

Krok 3

Mięso obieramy i mielimy na grubych oczkach razem z pietruszką i marchewką. Do masy mięsnej dodajemy żółtko, koper, skruszoną kosteczkę pietruszkową, sól i pieprz do smaku. Następnie dodajemy bułkę tartą. Jeśli 3-4 łyżki nie wystarczą to należy dodać jej tyle, aby z mięsa dało się formować kotleciki.

Krok 4

Kotleciki obtaczamy w bułce tartej i obsmażamy na rumiano.

Krok 5

Na dużym talerzu układamy rukolę, delikatnie skrapiamy ją dobrej jakości oliwą. Na rukoli układamy kotleciki i pokrojone pomidorki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Warzywno drobiowe kotleciki na rukoli  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Warzywno drobiowe kotleciki na rukoli  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Warzywno drobiowe kotleciki na rukoli  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Warzywno drobiowe kotleciki na rukoli  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Warzywno drobiowe kotleciki na rukoli  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Warzywno drobiowe kotleciki na rukoli  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Warzywno drobiowe kotleciki na rukoli  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Warzywno drobiowe kotleciki na rukoli  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej