Wątróbka do bruschetty przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wątróbka do bruschetty

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

100 gramów

2 sztuki

2 łyżki

1 szklanka

1 szczypta

1 szczypta

0.7 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Dokładnie oczyść wątróbkę.

Krok 2

Obierz i posiekaj cebulę, a następnie zeszklij na połowie oliwy. Dodaj wątróbkę i wino. Duś wszystko przez 20 minut.

Krok 3

Ostudź, posiekaj i zmiel w maszynce do mięsa. Dodaj posiekane anchois i kapary. Dokładnie wymieszaj.

Krok 4

Dopraw solą i pieprzem. Bruschettę posmaruj masłem i ułóż na niej wątróbkę.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wątróbka do bruschetty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wątróbka do bruschetty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wątróbka do bruschetty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wątróbka do bruschetty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wątróbka do bruschetty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wątróbka do bruschetty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wątróbka do bruschetty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wątróbka do bruschetty - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej