
Składniki
1 sztuka
100 mililitrów
null
1 sztuka
60 gramów
1
50 gramów
500 gramów
100 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Umytą i osuszoną wątróbkę podziel na połowy, każdy płat natnij poziomo tak, aby powstała kieszeń.
Krok 2
W rondlu rozgrzej 50 mililitrów oleju, dodaj drobno pokrojoną słoninę, cebulę, dosyp bułkę tartą. Dodaj pokruszoną mini kostkę Knorr.
Krok 3
Do usmażonej i ostudzonej masy dodaj jajko, śmietanę i pieprz. Całość wymieszaj. Gotowym nadzieniem nafaszeruj każdy płat wątróbki i zepnij wykałaczką.
Krok 4
Gotowe kieszenie oprósz mąką i obsmaż na oliwie. Następnie przełóż do naczynia żaroodpornego i piecz 10 min w 180 st. C.
Krok 5
Po upieczeniu pokrój w cienkie plastry. Ułożona na półmisku potrawę polej powstałym podczas pieczenia sosem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Pietruszka Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej

































