Wątróbka cielęca duszona w piekarniku - przepis | Przepisy.pl pixel

Wątróbki cielęce z nadzieniem

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

100 mililitrów

null

1 sztuka

60 gramów

1

50 gramów

500 gramów

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umytą i osuszoną wątróbkę podziel na połowy, każdy płat natnij poziomo tak, aby powstała kieszeń.

Krok 2

W rondlu rozgrzej 50 mililitrów oleju, dodaj drobno pokrojoną słoninę, cebulę, dosyp bułkę tartą. Dodaj pokruszoną mini kostkę Knorr.

Krok 3

Do usmażonej i ostudzonej masy dodaj jajko, śmietanę i pieprz. Całość wymieszaj. Gotowym nadzieniem nafaszeruj każdy płat wątróbki i zepnij wykałaczką.

Krok 4

Gotowe kieszenie oprósz mąką i obsmaż na oliwie. Następnie przełóż do naczynia żaroodpornego i piecz 10 min w 180 st. C.

Krok 5

Po upieczeniu pokrój w cienkie plastry. Ułożona na półmisku potrawę polej powstałym podczas pieczenia sosem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wątróbki cielęce z nadzieniem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wątróbki cielęce z nadzieniem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wątróbki cielęce z nadzieniem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wątróbki cielęce z nadzieniem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wątróbki cielęce z nadzieniem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wątróbki cielęce z nadzieniem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wątróbki cielęce z nadzieniem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wątróbki cielęce z nadzieniem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
8 osób ogląda przepis:
Kurczak nadziewany
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej