Wieprzowina duszona w piwie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wieprzowina duszona w piwie

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

5 sztuk

6 łyżek

2 sztuki

1 szczypta

1 szczypta

0.5 łyżki

1 łyżka

1 łyżka

4 łyżki

1 kilogram

0.5 litra

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso zalej marynatą z oleju, octu, pieprzu i goździków. Pozostaw na noc.

Krok 2

Po tym czasie masło stop w rondlu, dodaj 2 łyżki oleju, włóż mięso i obrumień z obu stron.

Krok 3

Dodaj pokrojoną w talarki cebulę, marynatę, 0,5 łyżki zielonej pietruszki i szczypiorku, zalej piwem. Duś na wolnym ogniu, aż mięso zmięknie.

Krok 4

Mięso pokrój na porcje, ułóż na półmisku, polej sosem i posyp pozostałą pietruszką i szczypiorkiem.

przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wieprzowina duszona w piwie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wieprzowina duszona w piwie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wieprzowina duszona w piwie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wieprzowina duszona w piwie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wieprzowina duszona w piwie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wieprzowina duszona w piwie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wieprzowina duszona w piwie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wieprzowina duszona w piwie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Duszony kurczak
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

średnie

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej