Wieprzowina ze śliwkami i morelami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wieprzowina ze śliwkami i morelami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

0.5 łyżeczki

10 dekagramów

1 szczypta

3 łyżki

1 szczypta

2 łyżki

10 dekagramów

1 kilogram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso natrzyj przyprawami i odstaw w chłodne miejsce.

Krok 2

Po 2 godzinach przełóż na blachę i posyp wiórkami masła. Piecz około 50 minut w temperaturze 180 stopni.

Krok 3

Morele i śliwki zalej wodą i ugotuj. Część zmiksuj na sos, przypraw sokiem z cytryny.

Krok 4

Upieczone mięso pokrój w plastry i polej sosem. Udekoruj owocami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wieprzowina  ze śliwkami i morelami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wieprzowina  ze śliwkami i morelami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wieprzowina  ze śliwkami i morelami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wieprzowina  ze śliwkami i morelami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wieprzowina  ze śliwkami i morelami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wieprzowina  ze śliwkami i morelami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wieprzowina  ze śliwkami i morelami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wieprzowina  ze śliwkami i morelami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
11 osób ogląda przepis:
Klasyczny sos tatarski
czas przygotowania
20 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej