Wyśmienita czosnkowa cukinia przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wyśmienita czosnkowa cukinia

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

600 gramów

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżka

5 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cukinię pokrój na plastry o grubości 1 cm, a czosnek posiekaj.

Krok 2

Na rozgrzaną oliwę wrzuć cukinię i smaż przez kilka minut.

Krok 3

Dodaj czosnek, oprósz cukinię solą oraz pieprzem i smaż przez 5 minut. Cukinia nie powinna być zbyt miękka.

Krok 4

Podawaj do mięs.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wyśmienita czosnkowa cukinia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wyśmienita czosnkowa cukinia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wyśmienita czosnkowa cukinia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wyśmienita czosnkowa cukinia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wyśmienita czosnkowa cukinia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wyśmienita czosnkowa cukinia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wyśmienita czosnkowa cukinia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wyśmienita czosnkowa cukinia - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
15 osób ogląda przepis:
Roladki z szynki
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej