Wyśmienity karp w sezamie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wyśmienity karp w sezamie

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

null

3 łyżki

null

15 mililitrów

1 sztuka

2 sztuki

3 łyżki

3 łyżki

500 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filety umyj i osusz, skrop winem i sokiem z cytryny, oprósz przyprawami i odstaw na 2 godziny do lodówki.

Krok 2

Panieruj filety kolejno w mące, roztrzepanym jajku i bułce wymieszanej z sezamem.

Krok 3

Smaż na rozgrzanym tłuszczu z obydwóch stron na złoty kolor.

pasibrzuch

Dobra rada:

Czy zastanawiałeś się, czemu sezam jest tak często obecny w przepisach mięsnych? Wydobywa on z mięsa niepowtarzalny smak – przekonaj się o tym sam!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wyśmienity karp w sezamie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wyśmienity karp w sezamie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wyśmienity karp w sezamie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wyśmienity karp w sezamie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wyśmienity karp w sezamie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wyśmienity karp w sezamie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wyśmienity karp w sezamie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wyśmienity karp w sezamie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
30 osób ogląda przepis:
Barszcz biały
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Najnowsze artykuły

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej