Wyśmienity szpinak przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wyśmienity szpinak

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szczypta

1 sztuka

500 gramów

50 gramów

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Migdały sparz, obierz ze skórek i posiekaj drobno.

Krok 2

Czosnek obierz i podsmaż ząbek na rozgrzanym tłuszczu. Wyjmij, wrzuć migdały, posiekany szpinak i szynkę.

Krok 3

Podlej odrobiną wody i duś na małym ogniu do momentu, gdy szpinak zmięknie, a woda odparuje.

Krok 4

Dopraw do smaku i podawaj ciepłe danie na stół.

pasibrzuch

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wyśmienity szpinak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wyśmienity szpinak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wyśmienity szpinak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wyśmienity szpinak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wyśmienity szpinak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wyśmienity szpinak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wyśmienity szpinak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wyśmienity szpinak - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
29 osób ogląda przepis:
Klasyczny sos tatarski
czas przygotowania
20 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej