Wywar z grzybów przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wywar z grzybów

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

80 gramów

2 litry

1 ziarno

1 sztuka

1 szczypta

350 gramów

50 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Grzyby umyj i namocz, po czym zalej wodą.

Krok 2

Warzywa oczyść, cebulę przekrój na połowę. Dodaj do grzybów. Gotuj do czasu, gdy warzywa staną się miękkie.

Krok 3

Pod koniec gotowania dodaj przyprawy. Wywar przecedź.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wywar z grzybów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wywar z grzybów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wywar z grzybów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wywar z grzybów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wywar z grzybów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wywar z grzybów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wywar z grzybów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wywar z grzybów - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
12 osób ogląda przepis:
Sernik z brzoskwiniami
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

średnie

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej