
Składniki
80 gramów
2 litry
1 ziarno
1 sztuka
1 szczypta
350 gramów
50 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Grzyby umyj i namocz, po czym zalej wodą.
Krok 2
Warzywa oczyść, cebulę przekrój na połowę. Dodaj do grzybów. Gotuj do czasu, gdy warzywa staną się miękkie.
Krok 3
Pod koniec gotowania dodaj przyprawy. Wywar przecedź.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej