
Składniki
2 litry
1 ziarno
1 sztuka
1 szczypta
350 gramów
50 mililitrów
50 gramów
1 kilogram
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Warzywa umyj, obierz, opłucz i zalej wrzącą wodą.
Krok 2
Następnie dodaj umyte grzyby oraz przyprawy i gotuj 15 minut.
Krok 3
Oczyszczone ryby opłucz, pokrój w dzwonka i włóż do wywaru. Posól i ugotuj na małym ogniu.
Krok 4
Miękką rybę wyjmij, wywar przecedź i połącz z winem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej