
Składniki
750 mililitrów
2 łyżki
4 łyżki
100 gramów
50 gramów
4 łyżki
300 gramów
0.25 łyżeczki
30 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Piekarnik nagrzej do 180 st. C

Krok 2
Mleko podgrzej w rondelku. Wymieszaj mąkę kukurydziana z wodą i wlej do mleka. Podgrzewaj do momentu, gdy zgęstnieje. Dodaj oba rodzaje sera i mieszaj do momentu, gdy się rozpuszczą. Następnie dodaj majonez Hellmann's i dokładnie wymieszaj.

Krok 3
Do przygotowanego sosu dodaj ugotowany makaron, wymieszaj i dopraw pieprzem.

Krok 4
Makaron przełóż do naczynia żaroodpornego, posyp tarta bułką I wstaw do nagrzanego do 180 st. C piekarnika na 30 minut, do momentu zarumienienia. Podawaj z chrupiącą sałatą i ulubionym dressingiem.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Majonez Hellmann's Babuni
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej