Zapiekanka ryżowa mojej Mamy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekanka ryżowa mojej Mamy

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
14 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

2 sztuki

300 gramów

200 gramów

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotuj ryż dodając do wody Kostki Rosołu z kury Knorr. Naczynie żaroodporne wysmaruj cienką warstwą oleju.

Krok 2

Cebulę posiekaj i podsmaż na małym ogniu do zeszklenia.

Krok 3

Ser żółty zetrzyj na tarce o największych oczkach. Parówki pokrój w plasterki.

Krok 4

Do naczynia włóż warstwę ryżu, na to plasterki parówek, całość przykryj cebulą i posyp serem. Przykryć warstwą ryżu. Na kolejną warstwę ułóż cebulę i parówki. Proces powtarzaj do wypełnienia naczynia. Wierzch posyp serem. Zapiekankę piec około 20 minut w piekarniku. Podawać na ciepło.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekanka ryżowa mojej Mamy  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekanka ryżowa mojej Mamy  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekanka ryżowa mojej Mamy  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekanka ryżowa mojej Mamy  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekanka ryżowa mojej Mamy  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekanka ryżowa mojej Mamy  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekanka ryżowa mojej Mamy  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekanka ryżowa mojej Mamy  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej