Zapiekanka z roślinnego a'la kurczaka
NOWY PRZEPIS
łatwe
13 osób zapisało

Składniki
4 sztuki
3 sztuki
750 gramów
0.5 łyżeczki
320 gramów
1 łyżeczka
100 gramów
1 garść
100 gramów
100 mililitrów
100 gramów
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Rozgrzej piekarnik do 200*C . Ziemniaki wymieszaj z oliwą, kawałkami tymianku i posiekanym czosnkiem. Oprósz solą. Umieść w naczyniu żaroodpornym. Piecz około 20 minut mieszając ziemniaki co jakiś czas.
Krok 2
Na rozgrzanej na patelni oliwie podsmaż kawałki warzywnego kurczaka razem z czerwoną cebulą . Całość dopraw do smaku przyprawą Knorr.
Krok 3
Drobno posiekaj pietruszkę, (zostaw kilka listków do dekoracji) rozmaryn i daktyle. Wszystko razem połącz z orzechami włoskimi i czosnkiem.
Krok 4
Masę daktylową wymieszaj z podsmażonymi kawałkami roślinnego a'la kurczaka, dołóż do pieczonych ziemniaków. Wszystko razem piecz kolejne 20 minut aż ziemniaki zrobią się miękkie.
Krok 5
Danie przełóż na półmisek posyp z wierzchu ziarnem granatu, udekoruj listkami pietruszki. Podawaj z gotowym sosem sweet chili.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Przyprawa pikantna grubo mielona Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej