Zapiekanka z udek kurczaka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekanka z udek kurczaka

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
8 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

null

1 sztuka

null

null

1 łyżka

0.7 szklanki

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Udka oczyść z tłuszczu i pokój w kostkę. Obtocz w przyprawach i usmaż na patelni bez tłuszczu.

Krok 2

Cebule osiekaj i podsmaż.

Krok 3

Z jajek, skrobi i mleka zrób ciasto naleśnikowe, dodaj sól i pieprz.

Krok 4

Rozłóż na dnie naczynia żaroodpornego kurczaka, posyp cebulą i zalej ciastem.

Krok 5

Wstaw do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni i piecz przez 30 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekanka z udek kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekanka z udek kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekanka z udek kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekanka z udek kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekanka z udek kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekanka z udek kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekanka z udek kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekanka z udek kurczaka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Babka pomarańczowa
czas przygotowania
20 min.
stopień trudności

średnie

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej