
Składniki
10
2
null
3
null
3 łyżki
1.5
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki ugotuj, odczekaj do momentu ostygnięcia, potem przepu˜ść przez maszynkę.
Krok 2
Do ziemniaków dodaj kaszę jaglaną, 2 łˆyżki masłˆa, jajka, sól.
Krok 3
Zeszklij na patelni cebulkę i dodaj do ziemniaków.
Krok 4
Wszystko dokłˆadnie wymieszaj i wˆyłóż do naczynia żaroodpornego wysmarowanego tłˆuszczem.
Krok 5
Wierzch masy posmaruj ˜śmietaną i zapiec w piekarniku 30 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej