Zawijaniec po lubelsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zawijaniec po lubelsku

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

null

5 sztuk

2 sztuki

null

null

3 sztuki

3 łyżki

2 sztuki

3 łyżki

0.5 kilograma

1 opakowanie

50 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Grzyby zalej zimna przegotowana wodą i zostaw na noc. Następnego dnia ugotuj w tej samej wodzie, odcedź, a wywar zachowaj.

Krok 2

Kapustę kiszona poszatkuj, a grzyby pokrój w paski. Przełóż do garnka zalej wywarem z grzybów, dodaj listki laurowe , ziele angielskie i goździki, gotuj ? godziny.

Krok 3

Obrana cebulę pokrój w plasterki i zeszklij na oleju. Dodaj do kapusty. Dopraw solą i pieprzem i gotuj pod przykryciem około 25 minut.

Krok 4

Ciasto francuskie rozmroź w temperaturze pokojowej, odetnij pasek o szerokości 3cm i wytnij z niego dekoracje. 2 jajka ugotuj na twardo, obierz i drobno pokrój.

Krok 5

Orzechy grubo posiekaj.

Krok 6

Z kapusty usuń ziele angielskie i listki laurowe, dodaj orzechy i jajka , przypraw i przestudź.

Krok 7

Rozłóż na cieście i zwiń. Przyklej na wierzchu dekoracje z ciasta. Posmaruj rozkłóconym ostatnim jajkiem. Piecz pół godziny w 200 stopniach.

pasibrzuch

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zawijaniec po lubelsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zawijaniec po lubelsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zawijaniec po lubelsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zawijaniec po lubelsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zawijaniec po lubelsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zawijaniec po lubelsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zawijaniec po lubelsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zawijaniec po lubelsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej