
Składniki
2 sztuki
1 opakowanie
1 łyżka
1 szczypta
1 łyżka
1 sztuka
2 łyżki
500 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Przekrój pory wzdłuż, a następnie pokrój je w paski.

Krok 2
Rozgrzej tłuszcz i podsmaż pory przez 5 minut.

Krok 3
Dodaj 500 mililitrów zimnej wody i wsyp zawartość torebki zupy borowikowej Knorr, po czym gotuj na wolnym ogniu przez 5 minut.

Krok 4
Pokrój pieczarki w plastry i podsmaż je na tłuszczu. Następnie przypraw odrobiną soli i pieprzu oraz szczyptą tymianku.

Krok 5
Do gotowej zupy dodaj pieczarki, śmietanę i udekoruj ją posiekaną natką.


Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Zupa borowikowa
To danie rozgrzewa nawet w najbardziej pochmurny, jesienny dzień, ale dzięki Knorr, zupę borowikową zrobisz kiedy tylko przyjdzie ci na nią ochota, także poza sezonem grzybowym. Zupa borowikowa wzbogacona smakiem porów i pieczarek to idealna propozycja obiadowa dla całej rodziny. Przygotujesz ją łatwo i szybko – całość nie zajmie więcej niż 30 minut. Ważnym składnikiem, który urozmaica tradycyjny przepis na zupę borowikową jest por. Po ugotowaniu por ma jedwabistą konsystencję i delikatny smak, jednak ważne jest, aby wcześniej został odpowiednio oczyszczony i pokrojony Najpierw odetnij korzeń pora, a następnie twardą i suchą część na górze – ciemnozielone listki nie muszą jednak lądować w koszu, możesz je wykorzystać dodając je do rosołu lub bulionu, aby nadać mu niezwykły aromat. Środkową część pora wystarczy przekroić wzdłuż, umyć pod bieżącą wodą, a następnie pokroić w paski. Jeszcze podsmażone pieczarki, szczypta tymianku i pyszna, jesienna zupa borowikowa gotowa.