Zupa cebulowa na winie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa cebulowa na winie

Autor: bernika bernika

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

6 sztuk

750 mililitrów

1 szczypta

3 sztuki

3 łyżki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

250 mililitrów

6 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę pokroić w piórka i zeszklić na maśle. Kiedy będzie gotowa dolać wino, gotować chwilę aż wino zredukuje się o połowę. Wrzucić tymianek , dolać wrzącą wodę, zagotować chwilę razem, dodać francuską zupe cebulowa i mini kosteczke czosnkową. Gotować razem 10 minut. Doprawić do smaku solą i pieprzem.

Krok 2

Na patelni na maśle usmażyć kromki z bagietki, na każda dać po plastrze sera, zapiec żeby ser się stopił.Można posypać ziołami.

Krok 3

Do miski wlać porcje zupy,na górę ułożyć kromki bagietki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa cebulowa na winie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa cebulowa na winie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa cebulowa na winie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa cebulowa na winie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa cebulowa na winie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa cebulowa na winie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa cebulowa na winie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa cebulowa na winie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Zupa z kaszą jaglaną
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej