Zupa z fasolką i żeberkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa z fasolką i żeberkami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

null

null

1 sztuka

2 łyżki

500 gramów

2 sztuki

2 łyżki

250 mililitrów

1 łyżeczka

1 litr

1 opakowanie

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Żeberka umyj i osusz. Następnie natrzyj solą i pieprzem. Zapiecz w piekarniku. W trakcie pieczenia smaruj miodem zmieszanym ze słodką papryką w proszku. Podlej rosołem Knorr.

Krok 2

Cebulę i czosnek obierz i drobno posiekaj. Kukurydzę i fasolę odsącz z zalewy. Umyte chili posiekaj.

Krok 3

Żeberka wyjmij z piekarnika, a wywar odlej do rondelka. Dodaj czosnek, cebulę, fasolę, kukurydzę i chili i duś kilka minut.

Krok 4

Sok pomidorowy i resztę rosołu wymieszaj z koncentratem pomidorowym, a następnie dolej do garnka. Przypraw solą, pieprzem oraz papryką. Gotuj 10 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa z fasolką i żeberkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa z fasolką i żeberkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa z fasolką i żeberkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa z fasolką i żeberkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa z fasolką i żeberkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa z fasolką i żeberkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa z fasolką i żeberkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa z fasolką i żeberkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej