Zupa garbure przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa garbure

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
25 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

17 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

1 łyżka

1 opakowanie

2 sztuki

4

1 łyżka

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Warzywa posiekaj i podsmaż na łyżce masła. Zalej wodą i ugotuj. Dodaj groszek i ponownie zagotuj.

Krok 2

Mąkę podsmaż na maśle, dodaj rozgnieciony czosnek i całością zagęść zupę. Na koniec dodaj świeży lub suszony estragon.

Krok 3

Kromki z bagietki podsmaż na oliwie posyp serem i ułóż na zupie na talerzach.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa garbure - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa garbure - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa garbure - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa garbure - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa garbure - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa garbure - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa garbure - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa garbure - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej