Zupa grzybowo pieczarkowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa grzybowo pieczarkowa

Autor: Ewa Żuraw

ratingratingratingratingrating

1

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

14 osób wydrukowało

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

2 sztuki

1 łyżeczka

2 łyżki

6 sztuk

1 łyżeczka

1 łyżka

1 sztuka

1 łyżka

2 łyżki

2 łyżki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

2 łyżeczki

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kość od schabu zagotować w 2 litrach wody. Odszumować. Marchewkę i pietruszkę zetrzeć na tarce o dużych oczkach i dodać razem z cebulką pokrojoną w kostkę do zupy. Dodać ównież mielone grzyby, kostkę rosół z kury.

Krok 2

Chwilę gotować razem. Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę. Dodać razem z makaronem do zupy.

Krok 3

Pieczarki pokroić w półplasterki i przesmazyć na maśle. Dodać do zupy razem z przyprawami oraz posiekaną natką i koperkiem. Chwilę pogotować razem. Zabielić śmietaną.

Ewa Żuraw

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa grzybowo pieczarkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa grzybowo pieczarkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa grzybowo pieczarkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa grzybowo pieczarkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa grzybowo pieczarkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa grzybowo pieczarkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa grzybowo pieczarkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa grzybowo pieczarkowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Zupa cytrynowa
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej