Zupa krem z dyni przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa krem z dyni

Autor: Dorota Wdowińska-Rozbicka

ratingratingratingratingrating

2

heart
75 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

46 osób wydrukowało

Pobierz pdf

39 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

0.25 sztuki

4 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

0.25 pęczka

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Dynię obierz ze skórki oczyść z pestek. Pokrój w kostkę i włóż do garnka.

Krok 2

Marchew, pietruszkę, ziemniaki, seler obierz, umyj, pokrój w kawałki i włóż do garnka. Dodaj masło. Gotuj 20 min aż warzywa będą miękkie.

Krok 3

Przypraw do smaku solą, pieprzem i rozkruszoną kostką czosnkową.

Krok 4

Zupę przelej do blendera i zmiksuj na gładki krem. Przelej do garnka. Do blendera dodaj łyżkę wazową zupy oraz natkę pietruszki. Zmiksuj i dodaj do zupy w garnku. Smacznego !

 Dorota Wdowińska-Rozbicka

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa krem z dyni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa krem z dyni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa krem z dyni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa krem z dyni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa krem z dyni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa krem z dyni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa krem z dyni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa krem z dyni - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Zupa chrzanowa z jajkiem
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej