
Składniki
350 mililitrów
200 mililitrów
2 sztuki
1 łyżka
300 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Migdały zblanszuj, obierz, wrzuć do blendera.
Krok 2
Czosnek obierz i dodaj do migdałów.
Krok 3
Wlej oliwę i wszystko razem zmiksuj. W trakcie miksowania dolewaj wodę. Dodaj ocet.
Krok 4
Zupę dopraw do smaku, przelej do wazy i mocno schłódź. Najlepiej wstawić ją do lodówki na noc albo co najmniej na 6 godzin.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej