Zupa owocowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa owocowa

Autor: MartaS

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
8 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

0.5 kilograma

1 szklanka

0.25 kilograma

0.25 kilograma

4 sztuki

0.25 kilograma

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotuj makaron na miękko.

Krok 2

Zagotuj wodę. Wrzuć jabłka pokrojone w ósemki.

Krok 3

Odłóż kilka świeżych malin i jagód. Pozostałe owoce dodaj do zupy.

Krok 4

Gdy już zupa nabierze odpowiedniego koloru, dodaj cukier i ugotowany makaron.

Krok 5

Świeże owoce wyłóż bezpośrednio do talerz. Wlej zupę, ozdób melisą i podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa owocowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa owocowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa owocowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa owocowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa owocowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa owocowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa owocowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa owocowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
5 osób ogląda przepis:
Sałatka Królewska
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej