Zupa pieczarkowa z nutą białych trufli przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa pieczarkowa z nutą białych trufli

Autor: Dorota Wdowińska-Rozbicka

ratingratingratingratingrating

1

heart
10 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

50 dekagramów

8 sztuk

1 sztuka

0.5 łyżeczki

1 łyżka

1 łyżeczka

1 sztuka

4 łyżeczki

50 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Obierz i pokrój ziemniaki w kostkę. Zalej wodą, dodaj ziele angielskie i liść laurowy. Gotuj ok. 15 min.

Krok 2

Oczyść pieczarki, pokrój w plastry i duś ok. 5 minut na maśle. Dodaj do zupy. Przypraw solą, pieprzem i rozkruszoną kostką czosnkową. Gotuj jeszcze ok. 10 min.

Krok 3

Rozlej na talerze. Zupę w każdym talerzu polej łyżeczką oliwy aromatyzowanej białymi truflami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa pieczarkowa z nutą białych trufli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa pieczarkowa z nutą białych trufli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa pieczarkowa z nutą białych trufli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa pieczarkowa z nutą białych trufli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa pieczarkowa z nutą białych trufli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa pieczarkowa z nutą białych trufli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa pieczarkowa z nutą białych trufli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa pieczarkowa z nutą białych trufli - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Zupa ziemniaczana
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej