
Składniki
50 dekagramów
8 sztuk
1 sztuka
0.5 łyżeczki
1 łyżka
1 łyżeczka
1 sztuka
4 łyżeczki
50 dekagramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Obierz i pokrój ziemniaki w kostkę. Zalej wodą, dodaj ziele angielskie i liść laurowy. Gotuj ok. 15 min.
Krok 2
Oczyść pieczarki, pokrój w plastry i duś ok. 5 minut na maśle. Dodaj do zupy. Przypraw solą, pieprzem i rozkruszoną kostką czosnkową. Gotuj jeszcze ok. 10 min.
Krok 3
Rozlej na talerze. Zupę w każdym talerzu polej łyżeczką oliwy aromatyzowanej białymi truflami.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej