Zupa pieczarkowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa pieczarkowa

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

56

heart
1340 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

546 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1392 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1.5 litra

40 dekagramów

3 dekagramy

0.5 szklanki

20 dekagramów

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umyj i oczyść pieczarki, pokrój w paski. Ugotuj w osolonej wodzie.

Zupa pieczarkowa - Krok 1

Krok 2

Na rozgrzanym maśle zasmaż mąkę, dodaj pieczarki. Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa. Następnie dodaj śmietanę i starty żółty ser.

Zupa pieczarkowa - Krok 2

Krok 3

Zupę pieczarkową Knorr przygotuj według przepisu na opakowaniu i dodaj do pieczarek.

Zupa pieczarkowa - Krok 3

Krok 4

Gotuj 10 minut i dopraw do smaku pieprzem.

Zupa pieczarkowa - Krok 4
przepisy.pl

Dobra rada:

Zupę pieczarkową podawaj z makaronem.

3

Opinie o przepisie

  • Joanna Maciejewska

    Joanna Maciejewska , 22.03.2020

    TAK. Śmietanę można zastąpić serkiem mascarpone.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Beata  Setlak

    Beata Setlak , 01.02.2017

    No poważnie??? Zupa pieczarkowa z torebki?? Do tego potrzebny jest przepis?? Coś takiego....jestem rozczarowana Przepisy. Pl - zupa z torebki, też coś !!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Andrzej Trutkowski

    Andrzej Trutkowski , 20.04.2015

    odwaliło wam? zupa pieczarkowa "pyszna!" z proszku? nie umecieugotowac zupy bez torebki?

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa pieczarkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa pieczarkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa pieczarkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa pieczarkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa pieczarkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa pieczarkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa pieczarkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa pieczarkowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Zupa pieczarkowaZupa pieczarkowa

Zupa to według polskiego zwyczaju najlepszy początek obiadu. Ostatnio coraz częściej sięgamy również po zupy podawane w formie kremów. Tajemnica idealnej konsystencji tego dania tkwi w kilku składnikach, które połączone w jednym garnku i zmiksowane, zamieniają się w delikatny krem. Śmietanka i starty żółty ser to zestawienie, które zwykłą zupę pieczarkową zamieni w wyjątkową potrawę. Jeśli masz ochotę, możesz przygotować przepis na zupę pieczarkową z serkiem topionym – rezultat będzie równie spektakularny.

Dla kogo? Pieczarkowa z serkiem topionym i kulkami mięsnymi to idealna propozycja dla tych, którzy lubią coś pomiędzy typową zupą a gęstym kremem. Koniecznie spróbuj – tym bardziej, że jej ugotowanie nie zajmie ci wiele czasu, a efekt na pewno zostanie doceniony. Jak jeszcze ją urozmaicić? Zupa pieczarkowa z mięsem mielonym to gratka dla osób, które cenią konkretne dodatki.

Na jaką okazję? Na co dzień nie masz czasu na przyrządzanie dwudaniowego obiadu? Podaj zupę pieczarkową z kulkami z mięsa mielonego. Dwie pieczenie na jednym ogniu! Tego rodzaju triki sprawdzą się również podczas bardziej odświętnego posiłku.

Czy wiesz, że? Zupę pieczarkową możesz ugotować od podstaw na bazie bulionu, a możesz też sięgnąć po Kremową zupę pieczarkową Knorr.

Dla urozmaicenia: Zupę pieczarkową z kulkami podawaj solo, ale pamiętaj, że warto dodać do niej także nieco drobnego makaronu lub zacierki. Dzięki temu stanie się ona bardziej urozmaicona i treściwa. Zupa pieczarkowa z serkiem topionym i kulkami mięsnymi będzie nie tylko zachęcająco wyglądać, ale też wybornie smakować.