Zupa pomidorowa z kluskami lanymi przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa pomidorowa z kluskami lanymi

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

600 gramów

2 sztuki

1 sztuka

20 mililitrów

3 łyżki

4 łyżki

1 łyżka

2 sztuki

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Szalotkę i czosnek obierz, pokrój w plastry.

Krok 2

Połącz mąkę z jajkami na gładką masę, zagotuj wodę w garnku i wlewaj masę mączną lekko rozdzielając ciasto widelcem żeby powstały kluski, gotuj ok 5 min.

Krok 3

Pokrojoną szalotkę i czosnek przesmaż w garnku na złocisty kolor, podlej winem i odparuj je.

Krok 4

Po odparowaniu wina dodaj pomidory pelati i Knorr Delikat, dopraw pieprzem i solą do smaku, gotuj zupę 5 min, a następnie ją zmiksuj i przetrzyj przez drobne sito.

Krok 5

Na środku talerza ułóż trochę klusek lanych i oblej je dookoła kremem pomidorowym. Podawaj udekorowane kleksami śmietany.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa pomidorowa z kluskami lanymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa pomidorowa z kluskami lanymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa pomidorowa z kluskami lanymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa pomidorowa z kluskami lanymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa pomidorowa z kluskami lanymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa pomidorowa z kluskami lanymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa pomidorowa z kluskami lanymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa pomidorowa z kluskami lanymi - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej