
Składniki
600 gramów
2 sztuki
1 sztuka
20 mililitrów
3 łyżki
4 łyżki
1 łyżka
2 sztuki
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Szalotkę i czosnek obierz, pokrój w plastry.
Krok 2
Połącz mąkę z jajkami na gładką masę, zagotuj wodę w garnku i wlewaj masę mączną lekko rozdzielając ciasto widelcem żeby powstały kluski, gotuj ok 5 min.
Krok 3
Pokrojoną szalotkę i czosnek przesmaż w garnku na złocisty kolor, podlej winem i odparuj je.
Krok 4
Po odparowaniu wina dodaj pomidory pelati i Knorr Delikat, dopraw pieprzem i solą do smaku, gotuj zupę 5 min, a następnie ją zmiksuj i przetrzyj przez drobne sito.
Krok 5
Na środku talerza ułóż trochę klusek lanych i oblej je dookoła kremem pomidorowym. Podawaj udekorowane kleksami śmietany.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej