Zupa z płatków owsianych przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa z płatków owsianych

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
25 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

15 osób wydrukowało

Pobierz pdf

16 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

25 dekagramów

8 dekagramów

3 dekagramy

0.5 pęczka

0.5 pęczka

1 łyżeczka

1 sztuka

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Warzywa umyj, obierz, zalej 1,5 l wody i ugotuj esencjonalny wywar z dodatkiem Delikatu Knorr, pieprzu, ziela i listka. Zioła posiekaj.

Krok 2

Płatki owsiane wymieszaj z niewielką ilością zimnej wody ale taką, aby nie były sklejone i dodaj do wywaru z warzyw.

Krok 3

Dodaj masło i posiekany koperek i pietruszkę. Zupę z płatków owsianych podawaj zaraz po przygotowaniu.

przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa z płatków owsianych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa z płatków owsianych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa z płatków owsianych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa z płatków owsianych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa z płatków owsianych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa z płatków owsianych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa z płatków owsianych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa z płatków owsianych - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej