
Składniki
25 dekagramów
8 dekagramów
3 dekagramy
0.5 pęczka
0.5 pęczka
1 łyżeczka
1 sztuka
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Warzywa umyj, obierz, zalej 1,5 l wody i ugotuj esencjonalny wywar z dodatkiem Delikatu Knorr, pieprzu, ziela i listka. Zioła posiekaj.
Krok 2
Płatki owsiane wymieszaj z niewielką ilością zimnej wody ale taką, aby nie były sklejone i dodaj do wywaru z warzyw.
Krok 3
Dodaj masło i posiekany koperek i pietruszkę. Zupę z płatków owsianych podawaj zaraz po przygotowaniu.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej