
Składniki
1 pęczek
1 sztuka
4 sztuki
3 łyżki
2 łyżki
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pokrojone w kostkę ziemniaki ugotuj w wodzie z kostką Bulionu na włoszczyźnie Knorr. W tym samym czasie ugotuj również makaron.

Krok 2
Pod koniec gotowania ziemniaków, dodaj 3/4 pęczka rzeżuchy. Zagotuj.

Krok 3
Następnie zmiksuj, dodaj śmietanę i ponownie zagotuj.

Krok 4
Do zupy dodaj makaron, posyp rzeżuchą i podawaj.

- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Zupa z rzeżuchy
Danie jedyne w swoim rodzaju. Czy próbowałaś kiedyś zupy z rzeżuchy? Będziesz zaskoczona jak pyszna jest i prosta. Skomplikowana zdaje się być tylko pisownia jej głównego składnika. Masz w domu ziemniaki, drobny makaron i śmietanę? To już większość składników! Dokup jedynie lub wyhoduj na wacie dwie garści świeżej rzeżuchy i do dzieła. Pamiętaj, żeby przed dodaniem jej do zupy, dokładnie umyć kiełki. Łatwo to zrobisz umieszczając rzeżuchę na sitku i przepłukując ją pod bieżącą wodą. Żeby zupa nabrała wspaniałej, kremowej konsystencji zmiksuj ją i dodaj dwie łyżki śmietany. Proste prawda? Talerz udekoruj również rzeżuchą. Gotową zupę podawaj na gorąco z dodatkiem drobnego makaronu, najlepiej w kształcie cieniutkich nitek. Niepowtarzalny smak gwarantowany!