Grzybowa z kaszą jęczmienną przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Grzybowa z kaszą jęczmienną

Autor: Anna Włodarczyk

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 litry

2 sztuki

1 sztuka

40 gramów

100 gramów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Grzyby zalewamy wrzącą wodą i gotujemy 40 minut. Odcedzamy wywar. Grzyby możemy po ostygnięciu pokroić i wrzucić z powrotem do zupy.

Krok 2

W wywarze rozpuszczamy dwa buliony na włoszczyźnie Knorr i dodajemy kaszę. Gotujemy na wolnym ogniu 20 minut.

Krok 3

Dodajemy mini kostkę Pietruszka Knorr, zabielamy śmietaną. Jest to tradycyjna zupa grzybowa przygotowywana w porze Świąt Bożego Narodzenia i Nowego Roku w regionie Polski Środkowej.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Grzybowa z kaszą jęczmienną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Grzybowa z kaszą jęczmienną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Grzybowa z kaszą jęczmienną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Grzybowa z kaszą jęczmienną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Grzybowa z kaszą jęczmienną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Grzybowa z kaszą jęczmienną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Grzybowa z kaszą jęczmienną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Grzybowa z kaszą jęczmienną - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Zupa Pho z wołowiną
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej