
Składniki
2 litry
2 sztuki
1 sztuka
40 gramów
100 gramów
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Grzyby zalewamy wrzącą wodą i gotujemy 40 minut. Odcedzamy wywar. Grzyby możemy po ostygnięciu pokroić i wrzucić z powrotem do zupy.
Krok 2
W wywarze rozpuszczamy dwa buliony na włoszczyźnie Knorr i dodajemy kaszę. Gotujemy na wolnym ogniu 20 minut.
Krok 3
Dodajemy mini kostkę Pietruszka Knorr, zabielamy śmietaną. Jest to tradycyjna zupa grzybowa przygotowywana w porze Świąt Bożego Narodzenia i Nowego Roku w regionie Polski Środkowej.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej