Kurczak po hawajsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak po hawajsku

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 pęczka

1 sztuka

5 łyżek

4 sztuki

80 mililitrów

1 opakowanie

null

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso oczyść z błon, następnie rozbij lekko tłuczkiem tak aby miało grubość nie większą niż 2cm.

Krok 2

Ananasa odcedź z puszki i pokrój w drobną kostkę.

Krok 3

Teraz natnij cienkie nożem mięso wzdłuż, tak aby powstała kieszonka. Włóż do środka plaster szynki i ananasa.

Krok 4

Gotowe piersi z kurczaka zamarynuj w przyprawie z opakowania Fix Knorr oraz posiekanym chilli, skórce z cytryny i oliwie.

Krok 5

Teraz nałóż po jednej piersi do torebki pergaminowej z opakowania Fix Knorr.

Krok 6

Zamknij szczelnie torebki i połóż płasko na patelni. Smaż na średnio rozgrzanym ogniu przez ok. 5-6 minut z każdej strony. Podawaj posypane posiekaną kolendrą z ryżem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak po hawajsku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak po hawajsku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak po hawajsku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak po hawajsku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak po hawajsku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak po hawajsku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak po hawajsku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak po hawajsku  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Tort Napoleon
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

średnie

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej