Ruska babka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ruska babka

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

1 opakowanie

1 sztuka

250 gramów

1 szczypta

3 sztuki

50

2 łyżki

1 pęczek

1

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki ugotuj w lekko osolonej wodzie Następnie ostudź i przeciśnij przez praskę. Biały ser również przeciśnij i połącz z ziemniakami.

Krok 2

Boczek i cebulę pokrój w kostkę. Wytop boczek na patelni, dodaj cebulę, oprósz pieprzem. Fix Knorr wymieszaj z wodą oraz jajkami.

Krok 3

Przy użyciu miksera utrzyj masę ziemniaczano - serową. Podczas ucierania dodaj śmietanę, następnie cebulę i skwarki.

Krok 4

Teraz połącz obie masy ziemniaczane i wymieszaj delikatnie. Formę do pieczenia posmaruj masłem i oprósz tartą bułką. Przełóż masę do formy i wstaw do nagrzanego do 170 st. C piekarnika na 45 minut. Pod koniec pieczenia zwiększ temp. do 180 st., aby babka zarumieniła się.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ruska babka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ruska babka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ruska babka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ruska babka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ruska babka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ruska babka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ruska babka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ruska babka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Zapiekanka z gulaszem
czas przygotowania
110 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej