Aromatyczne conchilgioni z indykiem i oliwkami
łatwe
10 osób zapisało

Składniki
200 gramów
1 sztuka
1 łyżeczka
1 opakowanie
1 sztuka
300 gramów
12 sztuk
2 łyżki
1 sztuka
12 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron ugotować al dente.
Krok 2
Cebulkę i czosnek drobno posiekać. Na patelni rozgrzać oliwę, wrzucić cebulkę, czosnek i zeszklić. Dodać mielone mięso z indyka, przyprawę do gyrosa i podsmażyć. Gdy mięso się zetnie dodać pomidory w puszce i fasolkę szparagową. Dusić do momentu gdy faolka będzię miękka. Dodać pokrojone na połówki oliwki. Odparować sos.
Krok 3
Sos pomidorowy Knorr przygotować wg przepisu na opakowaniu. Makaron nadziewać przygotowanym farszem - najlepiej za pomocą małej łyżeczki. Warstwę sosu wylać dno naczynia żaroodpornego. Na sosie układać makaron. Posypać startym parmezanem. Makaron wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 10 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej