
Składniki
1 sztuka
2 łyżki
2 sztuki
1 sztuka
250 mililitrów
1 szklanka
70 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kiedy większość wina się zredukuje, wyciągnij bażanta, a do pozostawionego wywaru dolej śmietanę i ponownie zagotuj. Mięso pokrój, zalej powstałym sosem i podawaj.
Krok 2
Roztop w ganku smalec i obsmaż na nim zamarynowane mięso.
Krok 3
Pokrój w talarki marchew i dodaj do mięsa wraz ze startą skórką z cytryny oraz przyprawami.
Krok 4
Całość duś, dolewając co jakiś czas czerwone wino.
Krok 5
Bażanta wypatrosz i bardzo dokładnie umyj. Natrzyj Przyprawą do wieprzowiny Knorr i odstaw na noc do lodówki.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej