Biała kiełbasa z rozmarynem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Biała kiełbasa z rozmarynem

Autor: Grażyna Molak

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 sztuki

2 łyżeczki

1 łyżeczka

1 sztuka

6 łyżek

1 szklanka

1 kilogram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Białą kiełbasę związać nicią do mięs tak by farsz nie wypadał - ja wiążę ją dzieląc na 8 małych kiełbasek ( długości ok. 8 cm ). Ułożyć w garnku i zalać wodą . Wkruszyć mini kostkę czosnkową .Podgrzewać aż woda zawrze . Zmniejszyć gaz i parzyć kiełbasę 20 minut .

Krok 2

Wyjąć kiełbasę i ostudzić . Rozciąć na porcje usuwając nici którymi była związana .Wymieszać łyżkę oleju z przyprawą do mięs i miodem . Natrzeć białą kiełbasę . Na patelni rozgrzać olej . Obsmażyć na rumiano kiełbaski . Dorzucić pokrojoną w piórka cebulę i gałązki rozmarynu. Podlać piwem i 1/3 szklanki wywaru z parzenia kiełbasy . Dusić na małym gazie aż płyn prawie odparuje .

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Biała kiełbasa z rozmarynem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Biała kiełbasa z rozmarynem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Biała kiełbasa z rozmarynem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Biała kiełbasa z rozmarynem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Biała kiełbasa z rozmarynem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Biała kiełbasa z rozmarynem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Biała kiełbasa z rozmarynem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Biała kiełbasa z rozmarynem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej