
Składniki
1 łyżka
1 sztuka
1 kilogram
100 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kiełbasę zalej wodą, dodaj kilka ziaren pieprzu, liść laurowy i gotuj na wolnym ogniu około 10 minut.
Krok 2
Wyjmij i osącz, ułóż w żaroodpornym naczyniu posmarowanym olejem, posyp startym serem żółtym.
Krok 3
Piecz około 20 min w temp. 180 stopni.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej