Biała kiełbasa zapiekana z serem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Biała kiełbasa zapiekana z serem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

15 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

1 sztuka

1 kilogram

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kiełbasę zalej wodą, dodaj kilka ziaren pieprzu, liść laurowy i gotuj na wolnym ogniu około 10 minut.

Krok 2

Wyjmij i osącz, ułóż w żaroodpornym naczyniu posmarowanym olejem, posyp startym serem żółtym.

Krok 3

Piecz około 20 min w temp. 180 stopni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Biała kiełbasa zapiekana z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Biała kiełbasa zapiekana z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Biała kiełbasa zapiekana z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Biała kiełbasa zapiekana z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Biała kiełbasa zapiekana z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Biała kiełbasa zapiekana z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Biała kiełbasa zapiekana z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Biała kiełbasa zapiekana z serem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Ogórki w zalewie curry
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej