Budyń waniliowy z malinami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Dieta 2000 kalorii

50 przepisów - 10 dni

Budyń waniliowy z malinami

Autor: mgr inż. Małgorzata Mękus

ratingratingratingratingrating

2

heart
200 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
5 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

45 osób wydrukowało

Pobierz pdf

85 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

5 szklanek

2 opakowania

400 gramów

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Wartości odżywcze

Krok 1

Budyń przygotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu.

Budyń waniliowy z malinami - Krok 1

Krok 2

Gotowy budyń przelej do salaterki, posyp malinami. Podawaj z podpłomykiem.

Budyń waniliowy z malinami - Krok 2
mgr inż. Małgorzata Mękus

Dobra rada:

Posiłek jest dobrym źródłem: fosforu, wapnia, ryboflawiny, kobalaminy (witaminy B12), witaminy C, witaminy A, potasu, folianów, miedzi.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Budyń waniliowy z malinami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Budyń waniliowy z malinami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Budyń waniliowy z malinami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Budyń waniliowy z malinami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Budyń waniliowy z malinami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Budyń waniliowy z malinami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Budyń waniliowy z malinami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Budyń waniliowy z malinami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Mortadela w panierce
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Budyń waniliowy z malinamiBudyń waniliowy z malinami

Smakowity budyń waniliowy z malinami z pewnością przypadnie do gustu wielbicielom podwieczorków na słodko. Z podpłomykiem będzie się prezentować wyjątkowo apetycznie.

Dla kogo? To szybka i prosta przekąska, w której bez wątpienia zasmakują i dzieci, i dorośli. Nie od dziś wiemy, że budyń i owoce to duet idealny! Śmiało dodawaj do posiłku zarówno te świeże, jak i mrożone. Taki podwieczorek na pewno zjesz ze smakiem.

Na zdrowie! Waniliowy budyń z malinami zawiera dużo folianów (48,6 µg, czyli 24,3% RWS), czyli różnych aktywnych związków m.in. kwasu foliowego, który bierze udział w procesie produkcji krwi – uczestniczy w tworzeniem oraz dojrzewaniu czerwonych krwinek. Poza tym odpowiada także za zmniejszenie uczucia zmęczenia i znużenia.

Czy wiesz, że? Budynie można podzielić na te słodkie oraz słone. Do słodkich dodawane są zazwyczaj: orzechy, ser, karmel, bakalie, owoce i słodzone sosy. Natomiast do słonych budyniów wykorzystuje się: warzywa, grzyby (najczęściej suszone) oraz mielone mięso drobiowe lub cielęce.