Buraczki nadziewane przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Buraczki nadziewane

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
8 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

null

1 sztuka

4 sztuki

3 łyżki

10 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 3

Do białego sera dodaj szczypiorek i pokrojone w drobną kostkę wydrążone buraki. Wymieszaj.

Krok 1

Buraki obierz i ugotuj, a następnie zdejmij z ognia i poczekaj do momentu, gdy ostygną.

Krok 2

Buraki pokrój na połówki, a następnie wyjmij z nich środek, zostawiając grubość skórki (około 2 cm).

Krok 4

Do buraków włóż farsz.

Krok 5

Sos sałatkowy czosnkowy Knorr wymieszaj z wodą i połącz z majonezem. Podawaj do buraków. Rada: Buraki nie powinny być zbyt gorące, aby biały ser się nie rozpuścił.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Buraczki nadziewane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Buraczki nadziewane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Buraczki nadziewane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Buraczki nadziewane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Buraczki nadziewane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Buraczki nadziewane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Buraczki nadziewane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Buraczki nadziewane - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej