Chleb Naan wg starej receptury przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Chleb Naan wg starej receptury

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

1

heart
1 os.
cookedstopień trudności

trudne

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 łyżeczki

200 gramów

0.5 łyżeczki

2 łyżki

2 łyżki

1 łyżeczka

0.5 łyżeczki

1 łyżka

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wymieszaj drożdże z łyżką ciepłej wody a następnie dodaj cukier i odstaw w ciepłe miejsce na 10 minut.

Krok 2

Zmieszaj w misce mąkę, sól, proszek do pieczenia, olej, jogurt, mleko, drożdże i wyrób ciasto -ugniataj pięściami jakieś 10 minut. Zakryj miskę i poczekaj kwadrans aż ciasto troszkę wyrośnie.

Krok 3

Ciasto rozwałkuj na placki grube na około pół centymetra i piecz około kwadransa w piekarniku rozgrzanym do 140 stopni

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Chleb Naan wg starej receptury - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Chleb Naan wg starej receptury - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Chleb Naan wg starej receptury - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Chleb Naan wg starej receptury - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Chleb Naan wg starej receptury - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Chleb Naan wg starej receptury - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Chleb Naan wg starej receptury - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Chleb Naan wg starej receptury - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej