Chlebki marokańskie z warzywnym nadzieniem
łatwe
184 osoby zapisały

Składniki
250 gramów
25 gramów
65 mililitrów
75 mililitrów
25 gramów
1 szczypta
2 łyżki
2 łyżeczki
0.5 sztuki
0.25 sztuki
3 łyżeczki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ciasto: Drożdże pokrusz, dodaj szczyptę cukru i zalej odrobiną mleka - odstaw na kilka minut. Do miski wsyp mąkę, wlej resztę mleka, rozpuszczone masło oraz jogurt. Zagnieć ciasto i odstaw na 15 minut. Następnie podziel na równe kulki.
Krok 2
Farsz: Cebulę i paprykę pokrój w kostkę. Podsmaż na patelni. Dodaj kukurydzę, przecier oraz przyprawę. Wymieszaj i duś przez kilka minut.
Krok 3
Formowanie chlebków: Rozciągnij każdą kulę na płaski placek, nałóż około łyżeczki farszu i zwiń na kształt bułeczki. Piecz na suchej patelni na złocisty kolor z obu stron.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa pikantna grubo mielona Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuSzlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcej























