Chlebki marokańskie z warzywnym nadzieniem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Chlebki marokańskie z warzywnym nadzieniem

Autor: healthfitlife

ratingratingratingratingrating

31

heart
52 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

80 osób wydrukowało

Pobierz pdf

181 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

250 gramów

25 gramów

65 mililitrów

75 mililitrów

25 gramów

1 szczypta

2 łyżki

2 łyżeczki

0.5 sztuki

0.25 sztuki

3 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ciasto: Drożdże pokrusz, dodaj szczyptę cukru i zalej odrobiną mleka - odstaw na kilka minut. Do miski wsyp mąkę, wlej resztę mleka, rozpuszczone masło oraz jogurt. Zagnieć ciasto i odstaw na 15 minut. Następnie podziel na równe kulki.

Krok 2

Farsz: Cebulę i paprykę pokrój w kostkę. Podsmaż na patelni. Dodaj kukurydzę, przecier oraz przyprawę. Wymieszaj i duś przez kilka minut.

Krok 3

Formowanie chlebków: Rozciągnij każdą kulę na płaski placek, nałóż około łyżeczki farszu i zwiń na kształt bułeczki. Piecz na suchej patelni na złocisty kolor z obu stron.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Chlebki marokańskie z warzywnym nadzieniem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Chlebki marokańskie z warzywnym nadzieniem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Chlebki marokańskie z warzywnym nadzieniem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Chlebki marokańskie z warzywnym nadzieniem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Chlebki marokańskie z warzywnym nadzieniem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Chlebki marokańskie z warzywnym nadzieniem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Chlebki marokańskie z warzywnym nadzieniem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Chlebki marokańskie z warzywnym nadzieniem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej