
Składniki
3 łyżki
1 sztuka
150 gramów
2 łyżki
1 kilogram
1 litr
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Z truskawek usuń szypułki i pokrój je na połówki. Posyp cukrem, wlej szklankę wody, wrzuć cynamon.
Krok 2
Gotuj przez 15 minut.
Krok 3
Usuń cynamon, wlej maślankę i zmiksuj, dodaj posiekana miętę.
Krok 4
Wstaw do lodówki na pół godziny. Ugotowany na półtwardo makaron, dodaj do schłodzonego chłodnika.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej