Chłodnik z truskawkami i miętą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Chłodnik z truskawkami i miętą

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 łyżki

1 sztuka

150 gramów

2 łyżki

1 kilogram

1 litr

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Z truskawek usuń szypułki i pokrój je na połówki. Posyp cukrem, wlej szklankę wody, wrzuć cynamon.

Krok 2

Gotuj przez 15 minut.

Krok 3

Usuń cynamon, wlej maślankę i zmiksuj, dodaj posiekana miętę.

Krok 4

Wstaw do lodówki na pół godziny. Ugotowany na półtwardo makaron, dodaj do schłodzonego chłodnika.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Chłodnik z truskawkami i miętą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Chłodnik z truskawkami i miętą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Chłodnik z truskawkami i miętą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Chłodnik z truskawkami i miętą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Chłodnik z truskawkami i miętą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Chłodnik z truskawkami i miętą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Chłodnik z truskawkami i miętą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Chłodnik z truskawkami i miętą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej