Chłodnik z selera i gruszki - Zobacz na przepisy.pl pixel

Chłodnik selerowo- gruszkowy

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

null

null

250 mililitrów

2 sztuki

1 sztuka

3 łyżki

null

5 sztuk

150 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Obrane gruszki pokrój w niewielkie kawałki, selera w plasterki, zalej bulionem Knorr i gotuj przez około 20 minut.

Krok 2

Dodaj sok z cytryny oraz śmietanę , zmiksuj i odstaw do schłodzenia.

Krok 3

Chłodnik przypraw solą i pieprzem , posyp serem pokrojonym w kostkę i udekoruj kolendrą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Chłodnik selerowo- gruszkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Chłodnik selerowo- gruszkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Chłodnik selerowo- gruszkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Chłodnik selerowo- gruszkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Chłodnik selerowo- gruszkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Chłodnik selerowo- gruszkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Chłodnik selerowo- gruszkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Chłodnik selerowo- gruszkowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
9 osób ogląda przepis:
Sałatka Królewska
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Najnowsze artykuły

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej