
Składniki
2 sztuki
1 sztuka
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
1 łyżka
3 sztuki
1 opakowanie
null
1 szklanka
1 opakowanie
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kuskus zalej wrzątkiem, odstaw na 10 minut.
Krok 2
Cukinie przekrój na połówki, wydrąż miąższ i posiekaj go. Pomidora i czosnek pokrój na drobne kawałki.
Krok 3
Na rozgrzaną oliwę wrzuć cukinię, pomidora i czosnek. Podsmaż chwilę, po czym dodaj kuskus i przypraw.
Krok 4
Gotową masą napełnij cukinie. Na wierzchu ułóż mozarellę pokrojoną w plastry. Włóż do formy, podlej szklanką wody i piecz przez około 25 minut w temperaturze 180 stopni.
Krok 5
Czosnek do sosu posiekaj, podsmaż na oliwie, wrzuć pomidory z puszki wraz z zalewą, przypraw i duś przez około 20 minut. Podawaj z cukiniami.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej