Cukinia faszerowana kuskusem i warzywami – Zobacz na przepisy.pl pixel

Cukinia faszerowana kuskusem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
6 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

24 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

16 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżka

3 sztuki

1 opakowanie

null

1 szklanka

1 opakowanie

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kuskus zalej wrzątkiem, odstaw na 10 minut.

Krok 2

Cukinie przekrój na połówki, wydrąż miąższ i posiekaj go. Pomidora i czosnek pokrój na drobne kawałki.

Krok 3

Na rozgrzaną oliwę wrzuć cukinię, pomidora i czosnek. Podsmaż chwilę, po czym dodaj kuskus i przypraw.

Krok 4

Gotową masą napełnij cukinie. Na wierzchu ułóż mozarellę pokrojoną w plastry. Włóż do formy, podlej szklanką wody i piecz przez około 25 minut w temperaturze 180 stopni.

Krok 5

Czosnek do sosu posiekaj, podsmaż na oliwie, wrzuć pomidory z puszki wraz z zalewą, przypraw i duś przez około 20 minut. Podawaj z cukiniami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Cukinia faszerowana kuskusem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Cukinia faszerowana kuskusem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Cukinia faszerowana kuskusem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Cukinia faszerowana kuskusem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Cukinia faszerowana kuskusem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Cukinia faszerowana kuskusem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Cukinia faszerowana kuskusem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Cukinia faszerowana kuskusem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Klasyczny sos tatarski
czas przygotowania
20 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej