
Składniki
300 gramów
200 mililitrów
1 sztuka
2 łyżki
1 sztuka
200 gramów
1 łyżka
1 sztuka
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Umyj pak choi. Oddzielnie pokrój łodyżki i listki w paski. Oczyść paprykę oraz grzyby i również pokrój w paski.
Krok 2
W rondlu smaż łodyżki, paprykę oraz boczniaki. Na końcu dodaj listki pak choi oraz Curry Knorr i smaż jeszcze 1 minutę. Odstaw całość na bok.
Krok 3
Do tego samego rondla wlej mleko kokosowe oraz 250ml wody. Dodaj kostkę Knorr. Dokładnie wymieszaj i gotuj całość 5 minut.
Krok 4
Ananas odcedź z puszki i pokrój w kostkę. Wraz z wszystkimi warzywami dodaj do zupy. Zagotuj całość i podawaj posypane ziarnami sezamu.

Dobra rada:
Zupę podawaj z mieszanką białego i czarnego ryżu.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Curry z Pak choi
Curry to nie tylko znana przyprawa, ale przede wszystkim danie kuchni indyjskiej, które łączy w sobie wiele składników. Aromat zawdzięcza egzotycznym dodatkom, które dziś możecie kupić w każdym niemal sklepie. Jeśli lubicie orientalną kuchnię, zapach egzotyki i wyjątkowy smak, na Waszym stole nie może zabraknąć curry z pak choi, czyli chińską kapustą. Połączenie z napojem kokosowym gwarantuje aksamitną konsystencję i niepowtarzalny aromat, który spełni oczekiwania nawet największych smakoszy.
Dla kogo?
Curry z pak choi to danie, które przypadnie do gustu każdemu zwolennikowi orientalnej kuchni.
Na jaką okazję?
Potrawa sprawdzi się idealnie jako lunch, kolacja, a także egzotyczny element menu imprezowego.
Czy wiesz, że?
Pak choi smakiem przypomina sałatę, choć jest bardziej chrupka. Jest jednym z najpopularniejszych dań w Chinach. Głąby możecie jeść surowe, jednak najlepiej smakują zblanszowane, podsmażone lub zrobione na parze.
Dla urozmaicenia:
Do pak choi przygotuj mieszankę białego i czarnego ryżu. Idealnie komponuje się z egzotycznym smakiem curry.