
Składniki
2 sztuki
2 łyżki
2 sztuki
2 sztuki
null
3 plastry
null
2 sztuki
100 gramów
2 sztuki
200 gramów
null
400 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Jarzyny obierz i drobno pokrój, a następnie podsmaż na oleju.
Krok 2
Gdy będą przyrumienione, dorzuć namoczoną fasolę.
Krok 3
Dolej dopraw, przypraw solą, pieprzem, cząbrem i bazylią. Gotuj godzinę, po czym dołóż kiełbasę i boczek.
Krok 4
Dziesięć minut przed końcem gotowania dodaj spaghetti. Posyp tartym serem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej